X

Nieuwsbrief voorjaar 2013

TEMPERATUUR OMHOOG BTW OMLAAG

Eindelijk hebben wij weer van de eerste zonnestralen kunnen genieten. Wat hebben wij een lange winter achter de rug… Nu is het tijd voor mooi weer! Wij geven met deze nieuwsbrief de aftrap voor een nieuw tuinseizoen mét vooral heel goed nieuws: de btw-verlaging van 21% naar 6%! In plaats van dat alles duurder wordt, wordt nu eens een keer iets goedkoper.

Het btw-tarief van 21% op de arbeidskosten van hoveniers voor het aanleggen en onderhouden van tuinen wordt tijdelijk losgelaten. U betaalt maar liefst 15% minder btw; nu slechts 6%. Deze regeling is op 1 maart 2013 ingegaan en duurt tot 1 juli 2015.

Spelregels

  • De regeling geldt van 1 maart 2013 – 1 juli 2015
  • Uw huis moet 2 jaar lang bewoond zijn
  • De regeling geldt alleen voor arbeid en niet voor het leveren van materialen
  • De verlaging is van toepassing op zowel onderhoud als aanleg van uw tuin. Te denken valt aan de volgende werkzaamheden: de voorjaarsbeurt, regulier onderhoud, zomersnoei, aanleg bestrating, plaatsen schuttingen, aanleg regeninstallatie, plaatsen overkappingen, enz.
  • Het moment waarop de dienst wordt afgerond, is bepalend voor het antwoord op de vraag of het verlaagde tarief van toepassing is.


Voor al uw vragen over deze nieuwe btw-regeling kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen met
telefoonnummer: 0342 – 47 1540.

Ook voordeel voor onze vaste kanten 

Als u een onderhoudscontract heeft met Hoveniersbedrijf Van Middendorp zullen wij dit lage btw-tarief van 6% toepassen. Voor onze vaste klanten berekenen wij dus vanzelfsprekend het tijdelijke voordeel aan u door!

Rekenvoorbeeld voorjaarsbeurt

Stel u laat een voorjaarsbeurt doen uitgaande van 1 dag werk met 2 hoveniers.

Normaal kost een voorjaarsbeurt € 755,-  (excl. bemesting, afvoerkosten, enz.)

Door de btw-verlaging kost de voorjaarsbeurt € 661,-

Dit scheelt u een kleine € 100,-. Dat is makkelijk verdiend! En uw tuin? Die ligt er weer compleet verzorgd bij…


Rekenvoorbeeld aanleg nieuwe tuin

Stel u laat een compleet nieuwe tuin aanleggen. Afhankelijk van een aantal keuzes kost de tuinaanleg gemiddeld € 8.000,-. De helft (€ 4.000,-) is toe te schrijven aan uren en de andere helft (€ 4.000,-) aan materialen.

Door de btw-verlaging betaalt u nu € 3.500,- aan uren. Dit scheelt € 500,- in uw portemonnee.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan elk kwartaal onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen, diensten & producten, aangepaste regels, enzovoorts.

Social media 

Wilt u ons ook tussentijds volgen? Natuurlijk maakt Hoveniersbedrijf Van Middendorp ook gebruik van de social media! Volg ons op Facebook en Twitter en blijf zo helemaal op de hoogte.

www.facebook.com/HoveniersbedrijfVanMiddendorp

www.twitter.com/VanMiddendorp